Piatra de temelie a candidaturii mele: dialogul cu oamenii

Am ales să fac politică liberală pentru că reprezintă valorile mele: oameni construiţi prin forţe proprii, oameni cărora le place să muncească, oameni care îşi urmăresc idealurile, un partid unde există o absolută libertate de exprimare, unde este apreciată sinceritatea.

S-a format, în organizaţia noastră, o echipă care are la bază valori demne de a fi promovate: munca, corectitudinea, profesionalismul. La baza tuturor acestor lucruri stă dialogul cu oamenii – nu sunt uşi închise la nici unul dintre sediile partidului din Sectorul 6 (aşa cum se întâmplă şi în Primărie de trei luni de zile). De ce? Pentru că politica înseamnă oameni. Aceasta este coloana vertebrală pe care echipa din sectorul 6 şi-a construit activitatea politică – dialogul cu cetăţenii este regula noastră numărul 1.

Continuarea proiectelor asumate de USL în luna iunie anul acesta – angajamentele pe care noi, ca organizaţie, ni le-am asumat la momentul alegerilor locale nu sunt doar ale primăriei. Sunt obiectivele noastre, ale tuturor celor care reprezentăm comunitatea. Ideea votului uninominal a fost exact aceasta: parlamentarii să aibă o legătură directă cu cei care i-au mandatat să ajungă în Legislativ. În mandatul 2008 – 2012, PDL a încălcat această idee şi a transformat clasa politică într-o echipă de paiaţe pe care i-a postat pe la emisiuni. Nu au pus piciorul în colegii, nu au dat „bună ziua” celor care, cu încredere, le-au acordat votul. Eu înţeleg dezamăgirea oamenilor în ce îi priveşte pe politicieni. Eu însumi sunt dezamăgit de rolul pe care a ajuns să îl joace Parlamentul – asistăm la un spectacol penibil. Unul dintre lucrurile pe care noi, echipa USL, ni-l propunem este acela de a restabili autoritatea Parlamentului. Nu se poate guverna prin ordonanţe de urgenţă, iar activitatea politică nu se face la televizor. Acesta este adevărul.

Şi mai este o chestiune care trebuie spusă de la început: nici unui om politic care se vrea decent nu trebuie să îi fie frică să spună „nu pot”. Politicienii care s-au obişnuit să mintă trebuie să dispară din viaţa publică. Trebuie deschise uşile cabinetelor parlamentare, deoarece oamenii au dreptul să fie informaţi despre deciziile care se iau în numele lor. Şi nu de la televizor, ci de la cei pe care i-au mandatat să le voteze. Nu ştiu dacă până acum s-a practicat această idee, dar eu vin din zona de afaceri: noi facem bilanţuri şi prezentăm rapoarte. Îmi propun să aduc acest model disciplinat de a spune ce ai făcut şi în viaţa politică.

1 Comment

Leave a Reply